STARTSIDA
STARTSIDA
Kontakt
Vad är stroke?
Vad gör vi?
Bli medlem
Föreningarna
Anhöriga
Juristen har ordet
Strokedagen
Webb-Butik
Forskning & ansökan
Gåva till Strokefonden
Utbildning
Länkar
Press
Samverkanspartners
Stroke i media
Talande Webb
Sök

 
Välkommen till STROKE-Riksförbundets hemsida
STROKE-Riksförbundet är en ideell, partipolitisk obunden intresseorganisation för de som har fått stroke, anhöriga och andra intresserade. Vi arbetar tillsammans med våra 76 föreningar med medlemsstöd, informationsspridning och samhällspåverkan. Förbundets Strokefond stödjer forskning, sprider information och stöttar utbildning om stroke.

Hjälp oss att göra vår röst starkare, bli medlem!

Senaste numret av StrokeKontakt

Läs om Arne Hegerfors som har förlorat sitt närminne efter stroke, om tips för egenträning i hemmet, om hur afasin gör att kommunikationen blir viktigare än orden. Läs om hur rullstolen kan vara ett effektivt hjälpmedel vid neglekt och mycket mer. Bli medlem och få tidningen fyra gånger per år.

Det är aldrig för sent att börja träna!

Övningarna fokuserar på balans och att öva upp styrkan. Många av övningarna går att utföra även för den som sitter i rullstol. Förbundet har i samarbete med en sjukgymnast på Rehab Station Stockholm tagit fram övningarna. Tanken är att man ska kunna göra dem i hemmamiljö utan några redskap.
Till övningarna
Bild

Gilla oss på Facebook!

STROKE-Riksförbundet finns nu på Facebook. Vi börjar i liten skala för att sedan bygga vidare med information. Klicka på Facebookloggan så kommer du till sidan.

Film om när hjärnan inte orkar

Författarna till boken "När hjärnan inte orkar" Birgitta Johansson och Lars Rönnbäck finns på Youtube och talar om hjärntrötthet och behandlingsmöjligheter. Filmen är 15 minuter lång och det är Göteborgs universitet som står bakom den. Klicka på länken här nedan.
Till filmen

Familjevistelse för barn och ungdomar med stroke

Familjevistelsen anordnas under två dagar i maj och vänder sig till hela familjen. Vill du veta mer klicka på länken.
Läs mer här!

Global lista över strokerättigheter

WSO (World Stroke Organisation) är en världsomspännande organisation som startades 2006. Den består framförallt av läkare och andra yrkeskategorier, men även ideella organisationer är medlemmar. WSO har tagit fram en lista på vilka strokerättigheter som borde finnas i varje land.
Klicka på länken här nedan för att komma till dokumentet.

Global lista på strokerättigheter

Ladda ner vår app!

STROKE-Riksförbundet har en app där man kan göra akuttestet, få information om stroke, om förbundet och kontakta oss. Appen hittar du genom att söka på stroke i "App store" i din mobil.
Bild

Hemsida för unga

Sandra var bara 24 år när hon fick stroke. Nu har hon skapat en hemsida som hon själv skulle ha velat hitta när hon fick stroke. Hennes förhoppning är att unga tillsammans kan göra hemsidan intressant och läsvärd.
Ung med stroke

SMIL - Stroke Mitt I Livet

SMIL finns på Facebook!
SMIL är en riktad verksamhet inom flera Strokeföreningar till de som fått stroke mitt i livet, det vill säga i arbetsför ålder. För att sprida information om SMIL har STROKE-Riksförbundet skapat en grupp på Facebook. Sök på Stroke mitt i livet - SMIL och gå med i gruppen du med!

Till Facebook-gruppen
Bild

Skriv ut Skriv Ut-ikon
Måsholmstorget 3, 127 48 Skärholmen
Tel: 08-721 88 20, Fax: 08-721 88 29

info@strokeforbundet.se

Strokefonden pg. 90 05 30-7, bg. 900-5307
Tel: 0200-883131

Organisationsnr: 802009-9332

KreatiWebb © 2010


Gör akuttestet här!